Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Καταδυτικές τοποθεσίες Μυτιλήνη

Άγιος Φωκάς (Βατερά-Λέσβος)

Βίλλα των Οργίων (Στόμιο κόλπου Γέρας-Λέσβος)

"Άγαλμα" (Πλάζ Τζαμάκια -Μυτιλήνη)Άγιος Φωκάς (Βατερά-Λέσβος)


Pina nobilis (Πίνα)
   Απέχει από την Μυτιλήνη περίπου 1 ώρα και από τα Βατερά μόλις 5 λεπτά, η πρόσβαση είναι εύκολη για κάθε ΙΧ. Στην περιοχή ισχύουν τοπικές απαγορεύσεις για την αυτόνομη κατάδυση και την υποβρύχια αλιεία, γεγονός που θέτει απαραίτητη την συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές πριν την κατάδυση.
Muraena helena (Σμέρνα)
   Ο βυθός εκτείνεται στα δυτικά του Αγίου Φωκά με απότομες κλίσης και μεγάλους βράχους , οι βράχοι φτάνουν σε βάθος περίπου 20 μέτρων, στην συνέχεια ο βυθός καλύπτεται με Posidonia, στην κατάδυση κανείς συναντάει πληθώρα ψαριών, Σπόγγων, Μαλακίων, Ολοθουρίων κτλ.
   Συνοψίζοντας αποτελεί μια ενδιαφέρουσα κατάδυση με πολλές εκπλήξεις και περιθώρια πολλών ανακαλύψεων για όλων των επιπέδων δύτες αλλά και για απλή εξερεύνηση με μάσκα και πέδιλα.
Επιστροφή στην κορυφή

Βίλλα των Οργίων (Στόμιο κόλπου Γέρας-Λέσβος)

 Απέχει από την Μυτιλήνη περίπου 35 λεπτά, η πρόσβαση είναι δύσκολη μιας και τα τελευταία 3 χιλιόμετρα του δρόμου αποτελούνται από χωματόδρομο, επιπλέον για να φτάσει κανείς στην παραλία μέσα από φραγμένα χωράφια και στη συνέχεια να κολυμπήσει αλλά τόσα για να καταδυθεί.
Echinaster sepositus (Αστερίας)
   Παρόλα αυτά οι κόποι θα ανταμειφθούν από την πρώτη κιόλας στιγμή καταδυόμενοι  σε κάθετους βράχους που φτάνουν τα 30 και μέτρα, οι οποίοι γεμάτοι Σπόγγους, Φύκια, Μαλάκια , Οφίουρους, Σκώληκες, Εχινόδερμα  και τριγυρισμένα με μικρά ψάρια χαρίζουν  στον επισκέπτη εικόνες μαγικές και πανέμορφες.
Axinella canabina (Σπόγγος)
 Συνοψίζοντας αποτελεί μια απαιτητική κατάδυση για τους πιο έμπειρους δύτες και για βαθιές καταδύσεις. Για να προσεγγίσετε το σημείο θα χρειαστείτε την παρέα κάποιο που δεν πάει πρώτη φορά ή πολύ καλές οδηγίες για τον δρόμο.
 Spirographis spallanzan i(Σπειρογράφος) Επιστροφή στην κορυφή

 "Άγαλμα" (Πλάζ Τζαμάκια -Μυτιλήνη)

-Πολύ εύκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητο
-Άνετος χώρος με τσιμέντο για την συναρμολόγηση των εξοπλισμών
-Εύκολη είσοδος στο νερό "BIG STEP" /έξοδος (υπάρχει σκάλα)
-Υπάρχουν ντουζιέρες για το πλύσιμο των εξοπλισμών μετά τη βουτιά

    Ο βυθός καλύπτεται με λιβάδια Ποσειδωνίας και Cymodocet (max  depth 10m). Προς την ακτή υπάρχει "τοίχος" από βράχους παράλληλους στην πλάζ. Στη διάρκεια της κατάδυσης συναντάει κανείς μεγάλο αριθμό ψαριών και ποικιλία ως προς τα είδη, καθώς και γυμνοβράγχια  στα 6m!
    Συνίσταται για άτομα που θέλουν να κάνουν μια βουτιά για τη βελτίωση των καταδυτικών τους δεξιοτήτων καθώς και για επανάληψη ασκήσεων σε συνδυασμό πάντα με μια πολύ ωραία βουτιά χωρίς μεγάλες καταναλώσεις. 
    Τέλος στην περιοχή ισχύουν τοπικές απαγορεύσεις για την αυτόνομη κατάδυση και την υποβρύχια αλιεία, γεγονός που θέτει απαραίτητη την συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές πριν την κατάδυση. Επιστροφή στην κορυφή

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ για την ανάρτηση, ελπίζω να βοηθησεί και να ακολουθήσουν και άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή